Hlavní obsah

Závodníci v balónu se ztratili nad Jadranem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italské a chorvatské úřady od úterka pátrají po dvou Američanech, kteří se při mezinárodním závodě plynových balónů ztratili nad Jadranským mořem. V oblasti v té době panovaly bouře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Richard Abruzzo z Nového Mexika a Carol Rymerová Davisová z Colorada se ztratili nad mořem ráno jen několik hodin poté, co přeletěli italskou pevninu. Při posledním kontaktu s pořadateli se balón nacházel v bouřkové oblasti.

Po soutěžících pátrají italské i chorvatské námořní úřady, které též upozornily lodě nacházející se v okolí.

Balón byl vybaven radarovým odpovídačem, rádiem, satelitním i dvěma mobilními telefony a posádka měla záchranné vesty a záchranné čluny.

Soutěž Coupe Aeronautique Gordon Bennett odstartovala v sobotu z britského Bristolu. Posádky v dvaceti balónech měly za cíl doletět co nejdále. Většina skončila ve Francii nebo v severním Španělsku. Pouze šest se dostalo do Středozemí. Kromě Abruzza a Davisové všichni během úterka a středy přistáli. Nejdále – do východního Rumunska - se dostal švýcarský tým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám