Hlavní obsah

Záplavy sužují Francii a Itálii, pohřešují se dvě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm lidí včetně dvou dětí se pohřešuje na jihovýchodě Francii, kde vydatně prší. Jeden muž v oblasti utonul, hasiči v neděli našli jeho tělo. Jihozápad země pak podle deníku Le Figaro bičuje prudký vítr a vysoké vlny od Atlantského oceánu. Silný vítr a silný déšť už od soboty trápí i severozápad Itálie, nejhorší je situace v Ligurii, odkud jsou hlášeny četné sesuvy půdy. Příval vody a bahna se prohnal také Neapolí.

Foto: Profimedia.cz

Most ve francouzském Dions zcela zmizel pod přívaly vod řeky Gard

Článek

Ve Francii na 300 hasičů pátrá po šesti pohřešovaných lidech. Většina z nich zmizela poté, co se v autech pokoušeli překonat řeky po částečně zaplavených mostech nebo přes brod. Pátrá se i po čtyřčlenné rodině s dětmi ve věku čtyři a 13 let, která se ztratila severně od Nîmes, uvedl Le Figaro.

V departementu Gard se našlo i bezvládné tělo Belgičana, řidiče vozu s pohonem na všechna čtyři kola, s nímž se pokoušel v sobotu projet přes brod. Jeho spolujezdce hasiči v neděli našli promrzlého na stromě u řeky.

Foto: Profimedia.cz

Obyvatelé Neapole likvidují spoušť, kterou v jejich příbytcích zanechala voda a bahno z kopců nad městem

Od soboty se v departementu Ardèche pohřešuje sedmdesátiletý majitel vodní elektrárny, kterou chtěl se stoupající vodou vyčistit od nánosu větví, jež ji blokovaly. Když se muž nevrátil domů, ráno po něm začali pátrat záchranáři ve vrtulníku, píše server Le Dauphiné.

V Itálii déšť podle agentury ANSA podmáčel půdu, v Římě se zhroutila opěrná zeď a zasypala čtyři auta. V Janově mnoho silnic a podjezdů zaplnila hlína a doprava po městě byla značně komplikovaná. V horách nad 1000 metrů nad mořem pak meteorologové v noci na pondělí očekávají vydatné sněhové srážky, které mohou způsobit kalamitu.

Itálii a Francii sužují laviny a extrémní počasí. V Savoně udeřilo i tornádo

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám