Hlavní obsah

Zapálili dům, v němž spalo jejich šest dětí. Stráví dlouhé roky ve vězení

Nottingham
Aktualizováno

Mnoholeté tresty vězení vynesl ve čtvrtek korunní soud v britském Nottinghamu před manželskou dvojicí Mairead a Mickem Philpottovými a jejich přítelem Paulem Moselym. Soud trojici uznal vinnou ze zabití šesti dětí manželů, když shledal, že loňský požár domu v Derby byl žhářským činem.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Philpottovi u soudu

Článek

Soud označil za hlavního viníka otce dětí. „Vy jste byl vůdcem,“ prohlásila soudkyně Thirlwallová. "Nemáte žádný morální kompas," dodala.

Philpott, jenž měl s pěti ženami celkem 17 dětí, nesouhlasně kroutil hlavou, když soudkyně vyjmenovávala jeho předchozí násilné činy včetně pobodání jeho dřívější přítelkyně. V průběhu líčení se také ukázalo, že v době požáru byl tento 56letý nezaměstnaný muž na svobodě na podmínku po předchozí nebezpečné jízdě a napadení.

Philpottovi byl uložen doživotní trest, za mřížemi stráví minimálně 15 let, než bude moci být předčasně propuštěn. Jeho o 24 roků mladší ženě vyměřila soudkyně 17letý trest, podle stanice SkyNews ale bude propuštěna po odpykání si poloviny trestu. Trest v délce 17 let si vyslechl také 46letý Paul Mosely.

Soud již v úterý shledal trojici vinnou v šesti bodech obžaloby ze zabití, body se týkaly jednotlivých obětí - třináctiletého Duwaynea, desetileté Jade, devítiletého Johna, osmiletého Jacka, šestiletého Jesse, pětiletého Jaydena. Děti zemřely při požáru rodinného domu v Derby.

Manželé Philpottovi byli usvědčeni, že dům loňského 11. května nad ránem zapálili poté, co v hale domu rozlili benzín. Vinu chtěli svalit na bývalou Philpottovu milenku Lisu Willisovou, která se odstěhovala ze společné domácnosti a s níž se muž soudil o společné potomky. Smrt dětí ale neměli pachatelé v plánu. Manželé se s Mosleym domluvili, že do hořícího domu vniknou zadními dveřmi a spící děti zachrání. Plán ale selhal, plameny byly u dětí rychleji.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám