Hlavní obsah

Chtěl děti do péče, proto zapálil dům. Šest jich uhořelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nottingham

Soud v Notthingamu už týden projednává loňský požár v Derby, při kterém uhořelo šest dětí ve věku od pěti do třinácti let. Oheň měli podle obžaloby založit otec dětí, 56letý Mick Philpott se svou 31letou ženou Mairead a jejich známým, 46letým Poulem Moselyem. Během procesu vyšly najevo šokující informace, jak Philpott žil po léta současně v jednom domě se ženou a milenkou, či jak přihlížel styku své ženy s jiným mužem.

Foto: Sun, Profimedia.cz

Mick Philpott se svou ženou Mairead pláčí po smrti svých dětí.

Článek

Philpott, který měl celkem 17 dětí, žil po rozvodu se svou první ženou v domě s dvěma ženami, svou budoucí ženou Mairead a s milenkou Lisou Willisovou. S oběma počal celkem deset dětí. Střídaly se mu v posteli, někdy obden, někdy hned po manželce přišla milenka. Milenka, která měla ještě jedno dítě z prvního manželství, jim dokonce šla za družičku.

Když ale Willisová chtěla začít vlastní život, Philpott jí v tom bránil. Dokonce ji několikrát bil. Nakonec se z domu dostala, když Philpottovi nakukala, že jde s dětmi plavat. Philpott jednou dokonce přijel ve svém mikrobusu se ženou a čtyřmi dětmi k domu Willisovy sestry, kam se Lisa uchýlila a vyhrožoval jí.

Philpott chtěl získat děti do své péče, což se mu dlouho nedařilo. Proto se rozhodl založit v domě požár s tím, že vina padne na milenku. Plán se však vymkl z ruky a na místě zahynulo pět dětí, šesté zemřelo v nemocnici. Policie ale skutečně zpočátku podezírala přítelkyni. [celá zpráva]

Foto: Darren Staples , Reuters

Hasič před domem v Derby, kde uhořelo pět dětí.

Philpott celý život žil z přídavků na děti. Willisová před soudem uvedla, že všechny její příjmy z úklidu na částečný úvazek i veškeré přídavky na děti chodily na Philpottův účet. Neměla ani vlastní klíče od domu.

Willisová také uvedla, že měla styk nejen s Philpottem, ale také s jeho nejstarším synem z přechozího manželství.

U soudu také vyšlo najevo, že Philpott pozoroval svou ženu, když měla sex s jiným mužem. Styk ale nebyl bez následků, donutil proto manželku jít na potrat. Uvedla to její kolegyně z nemocnice, kde obě ženy uklízely. Dodala, že zatímco v práci byla Philpottová hovorná, vedle svého manžela byla zamlklá a submisivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám