Hlavní obsah

Zakynthos i Chania jsou bez hudby a tance

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řecko zpřísnilo protikoronavirová pravidla na oblíbeném ostrově Zakynthos, proslulém večírky pro „zlatou mládež“ z celého světa, a ve městě Chania na Krétě. Počínaje pátkem nejméně na jeden týden na obou místech platí zákaz nočního vycházení a předpokládá se, že bude prodlužován.

Foto: Jan Daněk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zakázána jsou veřejná i soukromá shromáždění více než dvou desítek lidí či hudební produkce a tanec v restauracích, barech a kavárnách. Úřady hrozí v případě porušení pravidel vysokými pokutami.

Pro srovnání: porušení nařízení, podle nějž v automobilu včetně taxíku smí cestovat pouze řidič a tři cestující, se pokutuje částkou až 300 eur (7620 Kč). Za porušení opatření o shromažďování ale může podle listu Kathimerini padnout pokuta až 200 tisíc eur.

Turisté se moc baví. Řecká vláda vyslala na oblíbené ostrovy policii

Koronavirus

Počet koronavirových nákaz vzrostl na Zakynthosu proti minulému týdnu o 69 procent. V krétské Chanii je to o 54 procent.

Jedenáctimilionové Řecko nyní registruje kolem 2800 nových případů covidu-19 denně. Od začátku pandemie země ohlásila bezmála 504 tisíc nákaz a přes 13 tisíc obětí koronaviru.

Reklama

Výběr článků

Načítám