Hlavní obsah

Žák na Slovensku o přestávce skočil ze střechy školy. Je po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctiletý žák deváté třídy Roman skočil o přestávce ze střechy školy v obci Parchovany v okresu Trebišov na východě Slovenska. Navzdory maximální snaze lékařů Roman v nemocnici svým zraněním podlehl.

Foto: Polícia Slovenskej republiky

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Jak v úterý informovala slovenská média, neštěstí se stalo v pondělí a na místo okamžitě přijeli zdravotníci a policisté. Roman byl převezen do nemocnice v Trebišově.

„Pacient podlehl navzdory enormní snaze zdravotníků zraněním, která utrpěl,“ řekla webu čas.sk mluvčí sítě nemocnic Penta Hospitals.

„Vzhledem k citlivosti případu a s přihlédnutím k věku poškozené osoby bližší informace není možné zveřejnit,“ uvedla košická policejní mluvčí Jana Mésarová. Rovněž starosta obce Marián Hazug se k případu vyjadřovat nechtěl.

Ficova vláda získala důvěru

Evropa

„Mám informace o tom, co se ve škole stalo, ale informace nejsou komplexní a k tomuto případu se zatím nebudu vyjadřovat,“ řekl starosta.

Podobně se vyjádřil i ředitel školy Ivan Račkovský. „Aktuálně probíhá vyšetřování toho, co se stalo, a až do jeho ukončení se k případu vyjadřovat nebudu,“ uvedl.

Spolužáci tvrdí, že Roman měl deprese.

„Byl veselý a vysmátý, ale na druhé straně měl deprese, kvůli kterým ho jeho máma nepouštěla ven. O přestávce před pátou hodinou vyšel po žebříku na střechu a poté skočil. Vyučování bylo přerušené, všichni ve třídě plakali,“ upřesnil jeden ze spolužáků.

Sousedé uvedli, že Roman byl jedináček.

„Měl už předtím sklony k sebevraždě. Je hrozné si představit, že děti, které byly ve třídě, všechno viděly. Zároveň se však ptám, proč mu nikdo nepomohl, nezadržel ho a nezavolal některého z učitelů?“ klade si otázku jeden ze sousedů.

Na budově školy je instalováno několik bezpečnostních kamer, takže policie bude při vyšetřování případu prověřovat jejich záznamy.

Starší žáci měli držet mladší za nohy ven z oken. Bratislavská škola řeší hrozivé případy šikany

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám