Hlavní obsah

Starší žáci měli držet mladší za nohy ven z oken. Bratislavská škola řeší hrozivé případy šikany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starší žáci na jedné z bratislavských základních škol drželi mladší děti ven z oken za nohy, mlátili je a zavírali na toaletách, napsal slovenský deník Pravda. Na otřesné případy šikany na základní škole Kataríny Brúderové v Osvoboditelské ulici podle listu upozornil na sociální síti člen skupiny, která sdružuje obyvatele městské části Vajnory.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šikana na zmíněné škole je podle diskutujících ve skupině veřejným tajemstvím, upozornil deník. „Na té škole nejsem už sedm let, ale jak vidím, nic se tam nezměnilo,“ napsal jeden z diskutujících.

Starosta městské části Michal Vlček vyzval rodiče, aby informace o šikaně poskytli místnímu úřadu.

„Je velmi nešťastné, když se takovéto věci řeší na sociálních sítích. Je to citlivá věc, často může být někdo obviněný i neprávem, proto to musí řešit kompetentní orgány,“ cituje starostu deník Pravda.

Spolužačce na Slovensku nalili do vody Savo

Evropa

Ani vedení školy nepovažuje za dobrý nápad, když se šikana rozebírá anonymně na sociálních sítích. „Tuto komunikaci považujeme za nekorektní a za projev a podporu kyberšikany. Snažíme se o otevřenou, korektní a slušnou komunikaci s rodiči,“ uvedlo vedení školy.

Po posledních incidentech rozeslala dětem a rodičům dopis s otázkami a odpovědmi, co dělat, pokud si šikany všimnou.

Podle psychologa Marka Madra se o eskalování šikany často neúmyslně přičiní i rodiče. „Samozřejmě, i v rodičích se odehrává množství emocí a v takovéto situaci reagují různě. Je však potřebné zůstat klidný a začít komunikovat se školou a dalšími institucemi, které mají řešení situace v kompetenci,“ uvedl psycholog.

Dětská brutalita, jaká nemá obdoby. Děti mučily 11letou dívku

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám