Hlavní obsah

Záhadné zmizení. V Británii se beze stopy ztratila žena při venčení psa

Lancashir

Za svou 20letou kariéru jsem nezažil více neobvyklý případ, řekl pro stanici BBC šéf záchranářů z Lancashiru v Británii Peter Faulding k případu 45leté Nicoly Bulleyové. Žena byla naposledy viděna v pátek 27. ledna při venčení psa v St. Michael's na Wyreu. Od té doby po ní záchranáři marně pátrají.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři pátrají po zmizelé Nicole Bulleyové.

Článek

Záchranáři už bezvýsledně prohledali několik kilometrů řeky Wyre. „Očekával bych, že její tělo najdeme u lavičky, kde měla spadnout. Je to zvláštní. Dělám tuhle práci dvacet let, pracoval jsem na stovkách případů a nikdy jsem neviděl nic tak neobvyklého,“ popsal Faulding BBC.

Později uvedl, že dokonce samotní policisté jsou zmatení. „Kdyby spadla na tom místě, potápěči by její tělo našli ještě ten den,“ vysvětloval.

Faulding také popsal, že záchranáři využívají k nalezení těla vysokofrekvenční sonar, který je tak detailní, že zaznamená každý kámen pod hladinou. I přesto se tělo nedaří nalézt. Pokusem s fotbalovým míčem navíc zjistili, že není možné, aby tělo doplavalo po proudu až do moře.

„Při odlivu míč sjede po proudu, ale jakmile se příliv otočí, vrátí se zpět na stejné místo,“ popisoval Faulding.

Desetiminutové okno

Bulleyová byla naposledy viděna v pátek 27. ledna. Své dvě dcery ve věku šesti a devíti let odvezla do školy a vydala se na pravidelnou procházku se psem podél řeky Wyre. Její telefon byl nalezen na lavičce u strmé části břehu. Na zemi pak leželo vodítko a psí postroj.

Kromě samotného pátrání po tělu Bulleyové má policie desetiminutové okno, během kterého nemá ponětí, kde se žena nacházela. V den zmizení krátce před devátou hodinou ranní poslala e-mail svému šéfovi a přihlásila se k pracovní konferenci přes svůj telefon. Schůzka skončila v půl desáté, ona ale zůstala přihlášená. Zhruba o pět minut později našel jiný pejskař jejího psa Willowa zhruba o 150 metrů dál.

Možnost, že by žena opustila oblast, je podle policie vyloučena, protože většinu východů pokrývají kamery. Policie se proto domnívá, že Bulleyová zřejmě skončila v řece. Zároveň ale dodala, že je otevřená i jiným variantám.

Vyšetřovatelka Sally Rileyová na tiskovém brífinku uvedla, že je možné, že Nicol skočila do vody pro tenisový míček svého psa. Pes byl ale nalezen úplně suchý, rodina zmizelé ženy navíc namítá, že uměla plavat. Jedna z jejích přítelkyň také uvedla, že pes míček natolik miloval, že kvůli němu začaly být procházky obtížné. Nicol proto prý již tenisák s sebou nenosila.

Podle rodinné přítelkyně Heather Gibbonsové nedává zmizení Bulleyové žádný smysl. Poděkovala dobrovolníkům, kteří se zapojili do pátrání. Ačkoli někteří z nich situaci spíše využili jako turistické místo. „Pravdou ale je, že nikdo neví, co se stalo, dokud nebudeme mít důkazy. Pokud policisté nic nenajdou, možná je na čase hledat jiné způsoby,“ uvedla.

Ředitelka elitní britské školy byla nalezena mrtvá, i s manželem a dcerou

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám