Hlavní obsah

Žačka ve škole ve Walesu pobodala tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zraněné, včetně jednoho žáka a dvou učitelů, si ve středu vyžádal útok nožem na škole v Ammanfordu na jihu Walesu. Podle serveru Walesonline na místě zasahovaly dva záchranářské vrtulníky. Podezřelou z pokusu o vraždu je dospívající dívka, žačka školy, kterou policie zadržela, uvedl portál. Její motiv zatím není znám.

Foto: Profimedia.cz

Policistka a forenzní specialistka ve škole v Ammanfordu v jižním Walesu.

Článek

Zranění – dva učitelé a jedna nezletilá osoba – jsou v nemocnici mimo ohrožení života. Sever Walesonline uvedl, že jako první kolem 11.15 místního času (12.15 SELČ) přišel útok na nezletilého, kterému pak dorazili na pomoc učitelé a utrpěli také zranění. Policie na místě našla nůž.

„Jedna osoba byla zadržena a po nikom dalším v souvislosti s tímto incidentem už nepátráme,“ uvedla policie. Proč dívka zaútočila není jasné.

Škola zůstala několik hodin uzavřená. V okolí se shromáždili rodiče, kteří čekali, až jejich děti budou moci školu opustit.

Vzdělávací zařízení Amman Valley v Ammanfordu navštěvuje kolem 1450 dětí ve věku od 11 do 18 let. Ve čtvrtek zůstane zavřená.

Britský premiér Rishi Sunak prohlásil, že ho incident šokoval. „Chci poděkovat policii a záchranným složkám za jejich průběžnou reakci a v myšlenkách jsem se všemi zasaženými,“ dodal.

Dívka zemřela ve francouzské škole na infarkt poté, co muž pobodal její spolužačky

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám