Hlavní obsah

Záběry z dronu zachycují indonéské pobřeží zpustošené tsunami. Mrtvých je přes 1400

Palu

Agentura Reuters zveřejnila záběry z bezpilotního letounu zachycující škody, které v indonéském městě Palu napáchalo zemětřesení a následná vlna tsunami. Přírodní katastrofa si podle poslední bilance vyžádala nejméně 1424 životů, zranění utrpělo na 2,5 tisíce lidí a zhruba 70 tisíc obyvatel zasažených oblastí přišlo o střechu nad hlavou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na zemětřesením zničené okolí Palu Video: Reuters

 
Článek

Indonéská policie oznámila, že v oblastech postižených otřesy půdy na ostrově Sulawesi bylo kvůli rabování zadrženo 92 lidí. Dotyční si z obchodů odnesli například motorový olej, pneumatiky, dlaždičky či zemědělské nářadí.

Humanitární pomoc do zasažených oblastí proudí jen pomalu a řada lidí začala v posledních dnech plenit obchody. Úřady uvedly, že lidé by si měli brát z obchodů jen potraviny a další nezbytné věci a že majitelé obchodů budou později odškodněni.

Zemětřesení o síle 7,5 stupně vyvolalo minulý týden v pátek vlnu tsunami, která v některých lokalitách dosáhla výšky šesti metrů a smetla pobřežní oblasti. Téměř všechny oběti pocházejí z města Palu, kde žilo asi 380 tisíc lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Moment, kdy vlna tsunami zasáhla indonéské město PaluVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám