Hlavní obsah

Za vraždu dvou dětí dostal německý kanibal doživotní trest

Kanibal z Bodenfelde ve středním Německu Jan O. byl v pondělí odsouzen k doživotnímu vězení. Šestadvacetiletý muž se během procesu podle agentury DPA přiznal, že v listopadu 2010 v lese zavraždil čtrnáctiletou Ninu a třináctiletého Tobiase, a líčil, že na nich ukájel své kanibalistické a upírské choutky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Předsedající soudce Ralf Günther zdůraznil "nepředstavitelnou dimenzi" zločinu. "Člověk si stěží dokáže představit něco hroznějšího," řekl Günther.

Kromě doživotního vězení soud nařídil ochrannou psychiatrickou léčbu odsouzeného. Už v době obou činů byl Jan O. v podmínce a kvůli problémům s drogami měl být poslán do odvykací kliniky.

Během procesu u soudu v Göttingenu Jan O. přiznal, že dívku zabil bodnými ranami nožem do krku a sál krev vytékající z rány na dívčině krku. Ukusoval také maso. Chlapce zabil o pět dní později škrcením a bodnými ranami nožem.

Nejznámějším kanibalským případem z poslední doby v Německu je takzvaný kanibal z Rottenburgu. V roce 2006 byl odsouzen na doživotí za "vraždy pro potěšení". V roce 2001 jistému inženýru z Berlína uřízl penis, pak muže zabil a částečně snědl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám