Hlavní obsah

Za utýrání šestileté Leonie v Německu poslal soud otčíma do vězení na doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdě potrestal zemský soud v Neubrandenburgu ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko smrt šestileté Leonie. Její nevlastní otec stráví zbytek života za mřížemi. Muž dívenku surově týral, až na následky brutálního zacházení zemřela. Vyšetřováním se zjistilo, že podobně se choval i k jejímu dvouletému bratrovi, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Soud poslal osmadvacetiletého muže za týrání a smrt šestileté Leonie do vězení na doživotí. Muž si chránil po celou dobu obličej.

Článek

Leonie byla nalezena mrtvá loni 12. ledna v bytě v městečku Torgelow. Její nevlastní otec tvrdil, že dívka spadla ze schodů, způsobila si těžká zranění, jimž podlehla. Odborníkům forenzních věd se jeho vysvětlení nezdálo a údajná nehoda se začala vyšetřovat. Pitva prokázala, že dívenka utrpěla těžké poranění hlavy a krvácela do mozku. Rozhodně si toto zranění nemohla způsobit pádem ze schodů. Naopak, dívka musela být delší dobu týrána.

Vzápětí se zjistilo, že i její dvouletý bratr má zranění, která neodpovídají běžné dětské nešikovnosti. Osmadvacetiletý muž ale stále trval na své verzi, že dívka spadla ze schodů. Soud jeho vysvětlení ale neuvěřil a smrt dívky klasifikoval jako vraždu. Osmadvacetiletému muži výrazně u soudu uškodila jeho družka - matka Leonie. Popsala jeho násilnické chování, u soudu mluvila o „spirále násilí“ a také o tom, jak jí bránil sehnat pro Leonii pomoc.

Obhajoba do konce soudního procesu trvala na tom, že Leonie zemřela po pádu ze schodů, a kdo jí způsobil zranění, není možné zjistit. Advokáti odsouzeného muže se pokoušeli výpověď ženy znevěrohodnit. To se jim ale nakonec nepodařilo.

Česká justice řešila podobný případ loni na podzim. Soud poslal do vězení na 16 let otčíma dvouletého chlapce Marka. Muž ho týral a dítě na následky surového zacházení zemřelo. Soud hrozí i matce chlapce za to, že týrání dítěte přihlížela a nic nepodnikla. Nyní její chování zkoumají znalci.

Reklama

Výběr článků

Načítám