Hlavní obsah

Za křivé obvinění ze znásilnění dostala Britka podmínku a pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikósie

S trestem čtyřměsíční podmínky a pokutou ve výši 140 eur (3640 korun) odešla od soudu v Nikósii mladá Britka, která křivě obvinila 12 izraelských mladíků z hromadného znásilnění na Kypru. Advokátka 19leté dívky uvedla, že je s rozsudkem spokojená, napsala agentura DPA. Dívka se nyní může vrátit do Velké Británie.

Foto: Yiannis Kourtoglou, Reuters

Britka opouští soud v Nikósi, po celou dobu procesu si důsledně chránila tvář před médii.

Článek

Kyperský soud už koncem prosince rozhodl, že se turistka dopustila křivého obvinění, za což jí hrozil až rok vězení. Soudce podmíněný trest zdůvodnil mládím odsouzené, její dosavadní bezúhonností i skutečností, že žena posléze přiznala chybu, když obvinění za znásilnění stáhla.

Britka se obrátila na policii loni v červenci. Tvrdila, že ji Izraelci znásilnili v hotelu ve městě Agia Napa na severovýchodě ostrova. Ve vazbě pak skončilo všech 12 podezřelých ve věku od 15 do 22 let.

Britka křivě obvinila mladíky ze znásilnění, uvedl kyperský soud

Evropa

Po deseti dnech byli propuštěni, když Britka uvedla, že s Izraelci souložila dobrovolně. Obvinila je zřejmě proto, že ji podle ní ponížili, když ji při aktu tajně natáčeli na mobil a posléze vyhodili z hotelového pokoje.

Dívka nakonec sama skončila ve vazbě. Po měsíci byla propuštěna, když zaplatila kauci. Advokátka tvrdila, že dobrovolný sex měla Britka jen s jedním ze skupiny mladíků.

Reklama

Výběr článků

Načítám