Hlavní obsah

Za "kriminální turismus" dostali Češi v Rakousku nepodmíněné tresty

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linec

"Tady se dá sebrat víc peněz," vysvětlil před lineckým soudem důvod přepadení čerpací stanice ve Freistadtu v Horním Rakousku 26letý muž z Českých Budějovic. Za lednovou loupež mu soud vyměřil nepodmíněný trest. Stejně dopadl i jeho o rok mladší komplic.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Státní zástupkyně jejich čin podle serveru deníku OÖNachriten označila za nejčistější kriminální turismus a požadovala pro oba muže přísné nepodmíněné tresty, neboť do Rakouska přijeli s cílem loupit.

Češi si vybrali pumpu ve Freistadtu v Pražské ulici, kde shodou okolností obsluhovala Češka. Jeden z mužů hlídal u dveří a druhý pokladní ohrožoval nožem. Sebral jí 300 eur i ceniny za přibližně 6000 eur.

Pozdní lítost nepomohla

Po dokonané loupeži pachatele prý zachvátila lítost a jeden z nich se vydal k pumpě, aby se čerpadlářce omluvil a přemluvil ji, aby nic nehlásila policii. Bylo však pozdě, policie už byla na místě a muže zadržela.

Za loupež, k níž se oba muži přiznali, jim soud vyměřil tresty na tři, respektive čtyři roky nepodmíněně. Státní zástupkyně je však považuje za mírné a proto se proti rozsudku odvolala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám