Hlavní obsah

Z tragické nehody na dálnici viní britští řidiči ragbisty a jejich ohňostroj

Novinky,
Londýn
Aktualizováno

Britští motoristé viní z páteční tragické nehody na dálnici M5 místní ragbyový klub, který poblíž pořádal ohňostroj. Po něm zahalil silnici dým a v něm se střetlo 34 vozidel, uvedla BBC. V hromadné havárii zahynulo sedm lidí a dalších 51 osob bylo zraněno. Část vozidel vzplála a na místě zasahovalo 15 vozidel hasičů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda na dálnici M5 v AngliiVideo: Reuters

 
Článek

K nehodě došlo v pátek poblíž hřiště ragbyového klubu Taunton. V ten den pršelo a kvůli mlze činila viditelnost asi třicet metrů. Podle motoristů se ale ještě zhoršila po patnáctiminutovém ohňostroji, který byl odpálen krátce po osmé večer. Nad dálnicí se poté objevil dým, který podle řidičů viditelnost ještě zhoršil.

I když pořadatelé tvrdili, že ohňostroj byl odpálen ve vzdálenosti asi 500 metrů od dálnice, policie zjistila, že to bylo jen sto metrů. I tak ale pořadatelé, kteří s policií plně spolupracují, odmítají vinu. Svědci ale tvrdí, že nad dálnici se po ohňostroji objevil hustý dým, ve kterém nebylo vidět vůbec nic.

I jeden ze členů ragbyového klubu dokonce listu Daily Mail přiznal, že se dým z ohňostroje posouval směrem k dálnici. Podle mnohých byl dým hustý.

V dýmu a mlze se srazilo celkem 34 vozidel včetně šesti nákladních, některá auta po srážce vzplála. [celá zpráva]

Podle svědků to na místě vypadalo jako na bitevním poli. Slyšet byly exploze a křik zraněných, ale v hustém dýmu nebylo vidět nic.

Lidské tragédie

Britská potravinářská firma Samworth Brothers při nehodě přišla o dva své řidiče. V jednom kamiónu se vracel její zaměstnanec, 55letý Terry Brice z práce domů, řídil ho kolega, který je těžce zraněn. Řidič druhého nákladního vozidla téže společnosti zemřel.

"Dva řidiči při nehodě zahynuli a jeden byl zraněn. Do hromadné havárie byly zapleteny dva naše nákladní vozy. V jednom zahynul řidič a v druhém spolujezdec, který pracoval také jako řidič," uvedla mluvčí rodinné firmy.

V komatu leží i dospívajcí Emma Bartonová. Pokud se probudí, bude čelit faktu, že je sirotkem. Přišla o otce i sestru. Její matka zemřela už před dvěma lety. Vezl ji přítel, který byl těžce zraněn.

Mezi oběťmi jsou i sedmdesátiletí manželé Tony a Pam Adamsovi. Vracely se z návštěvy dcery.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám