Hlavní obsah

Vyvrácený topol spadl v italském kempu na stan a zabil dvě malé sestry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marina di Massa

Tragicky skončila dovolená pro rodinu Lassiriových. Silná bouřka, která postihla v noci na neděli Itálii, vyvrátila jeden z topolů v kempu v městečku Marina di Massa, kde trávila rodina volné dny. Čtyřmetrový strom spadl na stan, v němž spaly sestry - tříletá Jannat a 14letá Malak.

Foto: Profimedia.cz

Strom, který spadl na stan, v němž spaly sestry.

Článek

Mladší ze sester podlehla zraněním na místě, starší zemřela o tři hodiny později v nemocnici. Starší sestra (19) a sedmiletý bratr stejně jako rodiče dívek vyvázli z neštěstí bez zranění, píše server deníku Corriere della Sera. Rodina měla původně odjet už v sobotu. Otec se ale rozhodl, že odcestují až v neděli.

Toskánsko zasáhly v sobotu velmi silné bouřky, které provázely přívalové deště a extrémně silný vítr. Meteorologové vyhlásili pro oblast druhý (oranžový) stupeň nebezpečí. Případ nyní vyšetřuje policie. Prokurátorka Roberta Moramarcová nařídila, aby stromy prozkoumal odborník na dřeviny, zda nebyla zanedbána jejich údržba a neměly se vykácet. Současně se zkoumá, zda byla v kempu dodržena všechna bezpečnostní pravidla.

Když lékaři oznámili smrt obou sester, jejich rodiče souhlasili s tím, aby orgány dívek byly darovány. „Jejich životy zachrání jiné životy,“ řekli lékařům rodiče dívek.

Reklama

Výběr článků

Načítám