Hlavní obsah

Vystřílel rodinu a pak zabil i sebe. Mezi oběťmi útočníka v Plymouthu je i pětiletá dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plymouth

Rodinné neshody, které vyústily v hromadnou střelbu, na jejímž konci je šest mrtvých včetně pětileté dívenky a samotného podezřelého z útoku. Tímto způsobem vede britská policie vyšetřování čtvrtečního masakru ve městě Plymouth.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie a záchranáři zasahují na místě činu v PlymouthuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Vyšetřovatelé už zjistili totožnost podezřelého ze střelby. Je jím třiadvacetiletý Jake Davison, který pracoval jako jeřábník. Mladý muž se ve čtvrtek podle vyšetřovatelů oblékl do černého, vzal si poloautomatickou zbraň a vypravil se do domu na ulici Biddick Drive. Několik svědků uvedlo, že vykopl dveře domu a zahájil palbu na lidi uvnitř, kteří jsou považováni za členy jeho rodiny, píše server Daily Mail.

Sedmapadesátiletá Sharron Turnerová, která žije v blízkosti střelby, uvedla, že útočník v domě zastřelil mladou matku a její malou dceru, které bylo asi pět let.

„Slyšeli jsme několik hlasitých ran, které, jak jsem řekla, zněly jako výstřely,“ řekla Turnerová deníku The Times. „Potom vběhl do parku a ozvaly se další výstřely. Slyšela jsem, jak někdo řekl, že zastřelil svého bratra,“ dodala.

„Nejprve se ozval křik, následovaný výstřely – tři, možná čtyři na začátek. To bylo, když střelec kopl do dveří domu a náhodně začal střílet... utekl z domu,“ uvedl další svědek BBC.

Při střelbě v anglickém Plymouthu zemřelo šest lidí

Zahraniční

Robert Pinkerton, další svědek v případu, BBC řekl, že „šel za roh“ a „narazil do chlapíka s brokovnicí“. Muž byl podle něj oblečen celý v černém.

Po střelbě útočník uprchl přes park za domem, kde zabil dva lidi, kteří venčili své psy, a na Henderson Place byl zastřelen další člověk. Nakonec Davison obrátil zbraň proti sobě, píše Daily Mail. Při útoku zemřely dvě ženy, pětiletá dívka, dva muži a také sám Davison.

Vyšetřovatelé nyní zkoumají telefony, počítače a další důkazy z domu střelce. Otázkou je, jak Davison získal v zemi s přísnou kontrolou poloautomatickou zbraň. Policie se zatím nevyjádřila k tomu, zda Davisona znala a měl-li mladý muž případně problémy se zákonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám