Hlavní obsah

Výletní loď se stovkami pasažérů kvůli silné bouři uvízla v Severním moři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norská výletní loď MS Maud kvůli bouři v Severním moři nemůže samostatně pokračovat v plavbě. Lidé na palubě jsou však v pořádku, uvedlo podle agentury Reuters dánské koordinační centrum. Na palubě je 266 pasažérů a 131 členů posádky.

Foto: Profimedia.cz

Výletní loď MS Maud

Článek

Bouře Zoltan způsobila problémy i na severu Německa, napsala agentura DPA. Silný vítr se očekává na pobřeží Severního moře a Baltu také v pátek.

Kapitánský můstek na norské lodi byl kvůli silnému větru a dešti zaplaven, což vedlo k výpadku proudu na řídícím stanovišti. Loď tudíž nelze z tohoto místa řídit. „Situace je pod kontrolou,“ uvedly dánské úřady, které se chystají nechat loď odtáhnout do dánského přístavu.

Problémy bouře Zoltan způsobila i v námořní a železniční dopravě na severu Německa. Zrušeno bylo několik spojů trajektů ve Šlesvicku-Holštýnsku. Narušeny byly regionální železniční spoje i dálkové vlaky, například na lince Berlín-Hannover, uvedla DPA. Popadané stromy pak způsobily výpadky elektrického proudu a poškodily auta.

Silný vítr meteorologové čekají na severu Německa i v pátek. Zasáhnout by mohl Dolní Sasko, Hamburg a Šlesvicko-Holštýnsko. Vítr by mohl způsobit další problémy v dopravě a také vzestup hladiny moře.

Na severu Evropy udeřila bouře Pia, provází ji orkán. Jeho ozvěny už pociťujeme u nás

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám