Hlavní obsah

Vyhořel dům německého kanibala, který oběti uřízl a snědl genitálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poblíž západoněmeckého Rotenburgu vyhořel v noci na pondělí nechvalné proslulý dům kanibala Armina Mieweise odsouzeného v roce 2006 na doživotí za to, že zabil a částečně snědl jiného muže. Právě v této budově Mieweis v březnu 2001 usmrtil homosexuálního inženýra Bernda Jürgena Brandese, uřízl mu penis, který pak pozřel.

Foto: Twitter/Bild

Armin Mieweis

Článek

Požár, jehož příčina je podle deníku Bild zatím nejasná, vzbudil pozornost médií vzhledem k tomu, že jde o jedno z nejznámějších „míst činů“ na světě. Dům byl už léta opuštěný.

Na likvidaci plamenů se podílelo 80 hasičů, kteří na místo dorazili dvanáct minut po nahlášení události. Během hašení se zřítila celá jedna stěna objektu. Bagry jej nyní z bezpečnostních důvodů srovnají se zemí.

Policie mezitím hledá svědky, kteří by mohli přispět k objasnění příčiny požáru. „V tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že byl založen úmyslně,“ řekla policejní mluvčí. Nikdo nebyl zraněn, ani na straně hasičů, kteří dostali plameny rychle pod kontrolu.

Obyvatelé Rotenburgu a jeho okolí si nyní zřejmě oddechnou, protože Mieweisův „dům hrůzy“ se v uplynulých letech stal pro mnohé poutním místem. Opakovaně sem přijížděli lidé, aby si objekt vyfotili.

Německý kanibal dostal doživotí

Zahraniční

„Řeznický mistr Frankie“

Dnes 61letý Mieweis, známý jako „kanibal z Rotenburgu“, stále sedí ve vězení. Jeho oběti bylo 43 let. Mieweis tehdy hledal na internetu někoho, kdo by se chtěl nechat zabít a sníst. Měl pseudonym „řeznický mistr Frankie“, pod nimž se svěřoval se svými fantaziemi.

Mluvil také o nacistických zločinech. „Kdybych působil jako řezník v koncentračním táboře, nepotřeboval bych plyn, jenom nůž,“ napsal jednomu partnerovi v chatu.

Ke smrti Brandese u soudu Mieweis řekl, že čin nepopírá, ale že prý šlo o zabití na žádost oběti. Partnerovi zavražděného se pak pachatel písemně omluvil s tím, že Brandes měl „krásnou smrt, kterou si už léta přál“.

Mieweis byl původně v roce 2004 odsouzen jen k osmi a půl letům vězení. Soud vyšší instance ale o dva roky později změnil verdikt na doživotí.

Případy nejhorších světových sériových vrahů

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám