Hlavní obsah

Výčepního v sutaně klepl za „sklep monopolowy” nadřízený biskup přes prsty

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myszkow

Katolický kněz Marek (47) a zároveň šéf farního úřadu v obci Myszkow nedaleko Gliwice ve Slezském vojvodství přes rok provozoval obchod s alkoholem, kterému Poláci říkají „sklep monopolowy“. Výběr lihovin v něm měl široký, ceny konkurenční, vždy měl otevřeno a klienti si u něj jen podávali kliku, a to i ze širokého okolí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Problém však spočíval v tom, že katolický duchovní podle kanonického (církevního) práva nemá právo provádět obchodní činnost a prodej alkoholu už vůbec ne, upozornil na byznysmena v sutaně deník Super Expres. Gliwický biskup s okamžitou platností kněze odvolal ze všech funkcí.

Výuka „morální čistoty“ Polek narazila

Evropa

„Jedním z nejdůležitějších poslání katolické církve je péče o střídmost národa, a nikoli napomáhání mu v pití,“ upozornil.

Duchovní se na poslední chvíli pokoušel zachránit a bleskově převedl vlastnictví obchodu s alkoholem na dlouholetou přítelkyni. Nekompromisního biskupa tím ale ještě víc rozzlobil.

Reklama

Výběr článků

Načítám