Hlavní obsah

Exploze ve vodní elektrárně v Itálii zabila čtyři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně čtyři lidé přišli o život, pět utrpělo těžká zranění a tři se pohřešují po výbuchu ve vodní elektrárně Bargi na břehu přehradního jezera Suviana asi 50 kilometrů jižně od města Bologna. Podle listu La Repubblica na místě zasahovali zdravotníci, hasiči i policisté a karabiniéři.

Exploze ve vodní elektrárně v ItáliiVideo: vigilfuoco.tv

 
Článek

K explozi došlo kolem 15. hodiny SELČ ve vodní elektrárně, která se nachází v obci Camugnano v podhůří Apenin, v hloubce asi 30 metrů. Podle listu La Repubblica výbuch nastal v generátoru napojeném na turbínu. Oběti, nezvěstní i zranění pracovali na údržbě zařízení, bylo jich celkem 12.

Na pomoc zraněným vzlétly tři záchranářské vrtulníky z Bologni a Modeny. Na místě zasahovalo kromě zdravotníků a policie kolem sedmi desítek hasičů z Ravenny, Pavulla a Bologni, informovala La Repubblica s tím, že k místu neštěstí dorazila desítka sanitek.

„Mají potíže dostat se k ohnisku požáru,“ uvedl později odpoledne Marco Masinara, starosta Camugnana. „Zdá se, že vypukl v devátém podzemním podlaží. Elektrárna je pod hladinou jezera, v hloubce asi 30 metrů,“ vysvětlil. „Čtyři vážně zranění lidé byli odvezeni, další jsou stále uvnitř závodu,“ doplnil v podvečer podle listu La Repubblica Masinara.

„V areálu je hodně kouře, snažíme se ho odvětrat,“ popsal velitel zasahujících hasičů Calogero Turturici. „Stále nevíme, co ten výbuch způsobilo. V zasažených patrech jsou transformátory, ale bez důkazů nedokážeme říci, co bylo příčinou,“ dodal.

Vodní elektrárna Bargi v obci Camugnano patří společnosti Enel a je největší v regionu Emilia Romagna. Na místo neštěstí dorazil prefekt Boloňského kraje Attilio Visconti a starosta města Matteo Lepore s nabídkou pomoci pro postižené. Elektrárna je nyní odpojena od sítě.

Itálie má svého hrdinu. Strojvedoucí s infarktem ještě stihl zastavit vlak a poté zemřel

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám