Hlavní obsah

Itálie má svého hrdinu. Strojvedoucí s infarktem ještě stihl zastavit vlak a poté zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itálie oslavuje hrdinský počin strojvedoucího, který při řízení vlaku dostal infarkt, ale s vypětím posledních sil ještě stačil zatáhnout za brzdu a soupravu s 87 cestujícími bezpečně zastavit. Sám strojvedoucí srdeční záchvat nepřežil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednašedesátiletý Antonio D’Acci byl zkušeným pracovníkem ve svém oboru. Řídil vlaky po celé Itálii téměř 40 let a ve svých posledních chvílích se nečekaně stal hrdinou, napsal deník Il Messasggero.

Tragická jízda se odehrála minulý týden na regionální trati z Pescary do Sulmony ve středoitalském regionu Abruzzo. Cesta náhle skončila asi po dvaceti kilometrech v otevřené krajině u obce Brecciarola di Cheti poté, co strojvedoucí ucítil silné bolesti na hrudi.

I přes záchvat se mu podařilo vlak společnosti Trenitalia bezpečně zastavit, čímž odvrátil katastrofu a zachránil životy desítkám lidí. Průvodčí nemohl řízení soupravy převzít, protože z bezpečnostních důvodů neměl do kabiny strojvedoucího přístup.

I když zdravotníci byli na místě velmi rychle a palubní personál se ještě snažil poskytnout první pomoc, strojvedoucí zemřel. Ve snaze uctít jeho hrdinství navrhly místní úřady, aby po Antoniu D’Accim byla pojmenována místní železniční stanice.

Incident mezitím vyvolal debatu o povinné době odpočinku pro strojvedoucí i o „anomálii“, jak napsal Il Messaggero, kdy průvodčí nemohou vstupovat z prostoru pro cestující do kabiny strojvůdce.

Dřevorubec poslal strom na trať. Cestující uvázli ve vlaku pod elektrickým napětím

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám