Hlavní obsah

Vražda novináře Kuciaka: Nový důkaz má zvrátit proces s Kočnerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Prokurátor chce předložit nový důkaz v případě vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Příští úterý 15. června začíná u slovenského nejvyššího soudu odvolací řízení v případě této dvojnásobné vraždy, která před třemi lety otřásla celým Slovenskem.

Foto: Aleš Fuksa, Novinky

Marian Kočner stojí u lavice obžalovaných

Článek

Advokát Roman Kvasnica věří, že i za pomoci nového důkazu se případ vrátí k soudu nižší instance, který loni Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovou v případě vraždy osvobodil. „Věřím, že případ se vrátí k dalšímu dokazování,“ řekl Kvasnica v rozhovoru pro web aktuality.sk.

Prokurátor navrhl odvolacímu soudu vykonat listinný důkaz - znalecký posudek, který byl vyhotovený v jiné trestní věci. „Jedná se o analýzu SMS zpráv, které byly vyextrahované z Kočnerova mobilního telefonu,“ upřesnil Kvasnica.

V případu Kuciak se soudci obávali justičního omylu

Evropa

Nejvyšší soud může odvolání zamítnout a potvrdit tak osvobozující rozsudek specializovaného trestního soud nebo může případ vrátit nižší soudní instanci a proces tím opět otevřít.

Kuciak a Kušnírová byli zastřeleni 21. února 2018 ve svém domě v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Vrah Miroslav Marček se k činu přiznal a soud mu uložil trest vězení na 23 let, který pak nejvyšší soud zpřísnil o dva roky.

K 25letému trestu byl odsouzen také Tomáš Szabó, který vraha přivezl na místo činu. Zprostředkovatel Kuciakovy vraždy Zoltán Andruskó v rámci řízení o uzavření dohody o vině a trestu přistoupil na trest 15 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám