Hlavní obsah

Vrátím se, pohrozil Stalin z plakátu jako legendární Terminátor

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekce portrétů sovětského diktátora Josifa Vissarionoviče Stalina se objevily na fasádách několika moskevských budov. Podle médií tak fanoušci bývalého komunistického vůdce z minulého století oslavovali sobotní 140. výročí jeho narození.

Foto: Archiv, Právo

Stalin se svými dětmi z druhého manželství – Světlanou a Vasilijem.

Článek

Moskevské úřady označily svévolnou projekci za „nezákonnou reklamu“.

„Zaměřili se na upoutání pozornosti: vyfotit a pak rozmístit na internetu. Je to však nelegální, a proto krátkodobé,“ citovala agentura RIA reakci tiskové služby radnice na portréty v centru i na okraji města.

Stalin udělal chybu. Měl poslat okupační armádu, pustil se do ČR Žirinovskij kvůli vlasovcům

Evropa

Ve městě Balachna v Nižněnovgorodské oblasti aktivisté pověsili na zeď obří plakát Stalina stylizovaného za Terminátora. V černých brýlích, kožené bundě, se samopalem a kremelskou věží v pozadí anglicky hlásil „I’ll be back“ („Vrátím se”).

Josif Vissarionovič Stalin, vlastním jménem Džugašvili, byl sovětský diktátor, který vládl v letech 1922 až 1952. Jeho vláda teroru si vyžádala miliony obětí na životech. Jen počet obětí uměle vyvolaného hladomor na Ukrajině odhadován na 3 až 12 milionů.

Reklama

Související články

Podle Johnsona je Corbyn jako Stalin

K sovětskému diktátorovi Josifovi Stalinovi přirovnal v úterý večer britský premiér Boris Johnson svého hlavního rivala, lídra opozičních labouristů Jeremyho...

Výběr článků

Načítám