Hlavní obsah

Vítr ve Španělsku zvedl skákací hrad i s dětmi, osmiletá dívka zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Ve španělském městě Mislata nedaleko Valencie zemřela v úterý osmiletá holčička, když spolu s dalšími dětmi na pouti vypadla ze skákacího hradu, který zvedl vítr. Dalších osm dětí bylo zraněno, jedno z nich zůstává s vážnými poraněními v nemocnici, uvedl deník El País.

BEZ KOMENTÁŘE: Na skákacím hradu ve Valencii zemřela 8letá holčičkaVideo: AP

 
Článek

Skákací hrad s dětmi zvedl ze země silný poryv větru přibližně kolem 20:00. Děti poté z poletujícího hradu vypadaly na zem. Záchranáři převezli všechny do nemocnic. Pět z nich utrpělo lehká zranění, dvě zůstaly na pozorování přes noc a ráno byly propuštěny a dvě dívky byly ve vážném stavu. Osmiletá holčička zemřela, pětiletá v nemocnici zůstává.

V Austrálii se kvůli poryvu větru vznesl skákací hrad, čtyři děti zemřely

Zahraniční

Rada města Mislata pozastavila všechny na středu plánované městské akce včetně odpoledního průvodu tří králů a až do pátku vyhlásila oficiální smutek.

Policie mezitím zahájila vyšetřování s cílem objasnit příčiny nehody a určit případnou zodpovědnost společnosti, která veletrh pořádala.

Starosta města Carlos Fernández Bielsa v úterý večer na místo neštěstí sám dorazil, aby poskytl pomoc. K tomu, zda byl skákací hrad řádně ukotven, se nevyjádřil. „Kriminalisté zjistí, co se stalo,“ odpověděl médiím.

Reklama

Výběr článků

Načítám