Hlavní obsah

Vězeň ve Francii držel jako rukojmí dva dozorce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Ve věznici Condé-sur-Sarthe na severozápadě Francie zadržel vězeň dva členy stráže jako rukojmí. Po několika hodinách vyjednávání s policisty oba z nich propustil. Jeden z dozorců měl podle francouzské televize BFMTV poraněné oko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přibližně ve 12:20 vězeň propustil nezraněného dozorce. Druhý, s poraněným okem, byl propuštěn necelé dvě hodiny poté.

Informaci potvrdilo francouzské ministerstvo spravedlnosti. V krátkém prohlášení také uvedlo, že ve věznici byly mobilizovány všechny bezpečnostní složky a další byly na místo vyslány.

Ve věznici už je přítomen také vyjednavač.

Vězeň, který drží rukojmí, si podle BFMTV odpykává ve věznici vzdálené přibližně 250 kilometrů západně od Paříže doživotní trest za znásilnění a vraždu. Podle stanice chce vyjednávat o svém doživotním trestu.

O muži zatím není známo mnoho detailů, podle BFMTV se narodil v roce 1987 a v minulosti už půl roku seděl ve věznici Bois-d'Arcy za napadení.

Věznice Condé-sur-Sarthe byla otevřena v roce 2013 a v roce svého otevření byla prezentována jako nejbezpečnější vězení ve Francii. Už v roce 2019 se ale dvěma vězňům podařilo zajmout místní dozorce.

Reklama

Výběr článků

Načítám