Hlavní obsah

Velvyslanectví Kuby ve Francii zasáhly zápalné lahve

Paříž

Neznámí útočníci napadli velvyslanectví Kuby v Paříži lahvemi se zápalnou směsí. O „teroristickém útoku Molotovovými koktejly“ informoval v noci na úterý na Twitteru šéf kubánské diplomacie Bruno Rodríguéz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Ministr podrobnosti neuvedl, ale později ministerstvo zahraničí podle agentury AP upřesnilo, že útok se odehrál okolo půlnoci a že plameny uhasili diplomaté. Na místo dorazili francouzští hasiči a policisté.

Rodríguez na Twitteru obvinil z odpovědnosti za útok Spojené státy: „Kvůli nepřetržitým kampaním proti naší zemi, které povzbuzují takové chování, a kvůli výzvám k beztrestnému násilí“.

V posledních týdnech se okolí velvyslanectví Kuby v mnoha městech v různých částech světa stala dějištěm demonstrací a protidemonstrací v reakci na protivládní protesty, které na Kubě vypukly 11. a 12. července a které kubánská vláda potlačila. Havana obvinila Washington, že v sociálních médiích podněcuje kampaň zaměřenou na destabilizaci situace na ostrově, který se potýká s vážnou ekonomickou krizí, prohlubovanou pandemií covidu-19 a americkými sankcemi, dodala AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám