Hlavní obsah

V Rusku evakuují dva tisíce lidí kvůli explozím na vojenském polygonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Dva tisíce obyvatel obce Pugačevo v Udmurtské republice na východě evropské části Ruska začali ve středu evakuovat do sousední vsi kvůli požáru a výbuchům na nedalekém vojenském polygonu. Tam nadále exploduje munice, uvedla agentura TASS.

Foto: Profimedia.cz

K hašení byl nasazen i obojživelný letoun Berijev Be-200.

Článek

„Probíhá evakuace dvou tisíc lidí do vesnice Malaja Purga vzdálené sedm kilometrů od obce Pugačevo,“ řekl tiskové agentuře TASS zástupce regionální kanceláře ruského ministerstva pro mimořádné události. Původně se evakuace neplánovala, protože munice vybuchovala asi půl kilometru od obce, řekl agentuře Interfax starosta Eduard Sultanov.

Záběry z Pugačeva, kam míří vlaky hasičů.

Zástupce ministerstva TASSu potvrdil pokračující exploze na polygonu, odkud stoupá široký sloup dýmu: „V současné době dochází ještě k ojedinělým výbuchům munice. Podle předběžných informací nejsou žádné oběti.“

Výbuchy munice u Pugačeva

Předseda udmurtské vlády Alexandr Brečalov pro Interfax dodal: „Situace je pod kontrolou. Kvůli bezpečnosti se evakuuje i vojenské městečko. Byl zastaven provoz na přilehlé silnici i železniční trati.”

Představitel ministerstva se vyjádřil i k hašení požáru. Na polygonu zasahují požární jednotky a další zásahové jednotky. K hašení byl nasazen i obojživelný letoun Berijev Be-200ČS a na místo míří také dva požární vlaky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám