Hlavní obsah

V ruské Jaroslavli hoří továrna na motory pro balistické střely Topol-M

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruském výrobním závodu Avtodizel v Jaroslavli vypukl ve čtvrtek masivní požár. Továrna produkuje motory pro mezikontinentální balistické rakety Topol-M. Podle agentury Interfax hoří dílna, ze které museli vytáhnout sedm lidí.

Foto: Twitter/Nexta, Bez zdroje

Hořící budova Avtodizelu v Jaroslavli

Článek

Informaci o požáru obdrželo ruské ministerstvo pro mimořádné události v 11:30 SEČ. Podle Interfaxu se podařilo 218 zaměstnanců evakuovat, sedm lidí museli záchranáři z hořící dílny vytáhnout.

„Výrobní zařízení nebyla poškozena. Vše funguje normálně a tato událost neměla vliv na výrobní činnost společnosti. Příčiny požáru se vyšetřují,“ uvedla s odkazem na Jaroslavský motorový závod agentura Interfax.

V tiskové zprávě se také uvádí, že požár byl lokalizován. Vznítit se měl údajně transformátorový olej na ploše 30 metrů čtverečních.

Na fotografiích a videích na sociálních sítích je vidět hustě stoupající černý dým. Podle stanice Nexta je továrna jedním z největších výrobců pro ruskou armádu a produkuje motory pro mezikontinentální balistické rakety Topol-M.

Sama společnost na svých stránkách uvádí, že je jedním z největších ruských podniků vyrábějících dieselové motory, spojky, převodovky a náhradní díly.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin při návštěvě Jaroslavského motorového závodu v roce 2016

Putin: Posílíme jaderné síly. Sarmat bude v bojové pohotovosti

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám