Hlavní obsah

V Římě nekontrolovatelně zrychlil eskalátor, zranilo se 24 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Během kolapsu eskalátoru v římském metru v úterý večer se zranilo 24 lidí, někteří velmi těžce, napsala agentura DPA. Nehoda se stala ve stanici Repubblica a většinu zraněných tvoří ruští fanoušci, kteří přijeli na utkání AS Řím a CSKA Moskva. Jeden člověk má amputovanou část nohy, sedm lidí je ve vážném stavu. Většina má zranění dolních končetin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Římě nekontrolovaně zrychlil eskalátorVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala v 19.30 v centru italské metropole poblíž vlakového nádraží Termini, na trase linky A. Linkou cestuje mnoho turistů vzhledem k tomu, že na trase jsou stanice poblíž fontány di Trevi či prezidentského paláce. Stanice metra byla dočasně zavřená, autobusy a automobily byly odkloněné.

Foto: Vigili del Fuoco, Reuters

Zničený eskalátor v římském metru.

Když eskalátor náhle zrychlil, lidé začali na sebe padat. Mnozí byli zřejmě posilněni alkoholem, napsala agentura ANSA. Cestující na vedlejším eskalátoru se jim snažili pomoci, ale neměli mnoho úspěchů.

Starostka Říma Virginia Raggiová uvedla, že podle svědků krátce před nehodou lidé na eskalátoru tančili a skákali. Římský dopravní podnik oznámil, že eskalátory v metru jsou pravidelně udržovány.

Reklama

Výběr článků

Načítám