Hlavní obsah

V pařížském sídle za miliardu našli mrtvolu muže zavražděného před 30 lety

Novinky, jem
Paříž

Řemeslníci objevili při rekonstrukci sídla v lukrativní části Paříže ostatky muže zavražděného před třiceti lety. Tělo s jasně viditelnými stopami násilí dělníci pod prkny a sutí objevili v ulici Oudinot nedaleko rezidence francouzského premiéra už v únoru. Deník Le Monde a další média o tom ale informovaly až tento týden.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle francouzského listu Le Monde, který se odkazuje na vyšetřovatele, byl oním zavražděným alkoholik bez střechy nad hlavou Pierre Renaud. Na ostatcích jsou patrny zlomeniny kostí a stopy po bodnosečných ranách.

„Jednalo se o někoho bez stálého příbytku, kdo měl problémy s pitím. Dokážeme si představit, že se dostal do křížku s někým, kdo na tom byl podobně. Není ale jasné, zda byl zavražděn na tom místě, nebo ho tam vrah ukryl. To už se možná nikdy nedozvíme. Vrah může být také po smrti,“ uvedl jeden z vyšetřovatelů.

Děti mají klid

Policii se nicméně podařilo vypátrat Renaudovy děti, které se tak po třiceti letech dozvěděly, kam zmizel jejich otec.

Zmíněná budova v ulici Oudinot se nachází v jedné z nejdražších pařížských lokalit. Od poloviny osmdesátých let minulého století ale byla opuštěná. Podle toho také vypadá nemovitost i zahrada, která ji obklopuje.

V lednu stavbu v aukci vydražil za 35 milionů eur (914 milionů korun) podnikatel Jean-Bernard Lafonta a ihned začal s rekonstrukcí. V únoru se ale práce kvůli nálezu těla zastavily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám