Hlavní obsah

V Paříži znovu evakuovali tábořiště, které si tam zřídili běženci

Paříž
Aktualizováno

Pařížská policie v pátek ráno znovu vyklidila tábořiště spontánně zbudované migranty v severní části francouzské metropole. Na 1500 běženců tam žilo v neúnosných hygienických podmínkách. Město je teď plánuje provizorně umístit do příhodnějších zařízení na několika různých místech na předměstí. Stovky lidí pak chce do konce roku převézt do táborů, které město buduje.

Foto: ČTK/AP

Evakuovaní běženci na severu Paříže

Článek

Úředníci za asistence četných policejních sil začali vyklízet tábor u stanic metra Stalingrad a Jaurès na hranicích 10. a 19. pařížského obvodu v sedm hodin ráno. Podobnou akci uskutečnili naposledy před měsícem, kdy odtud odvezli do provizorních ubytoven lidi v pěti desítkách autobusů. [celá zpráva]

Podle francouzských médií se povětšinou jedná o běžence ze Súdánu, Eritreje a Afghánistánu.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Vyklízení tábořiště v Paříži

Co dál?

Paříž v současnosti staví dva velké přistěhovalecké tábory s náležitým hygienickým a dalším zařízením. Podle starostky Anne Hidalgové by měl být první z nich otevřen v polovině října a pojme okolo 600 lidí. Druhý, menší tábor pro 350 lidí má být zprovozněn do konce roku.

Likvidace tábořiště Stalingrad. Evakuace 1500 až 2000 migrantů

Paříž zaznamenala od loňského roku příchod asi 15 000 běženců, napsal server Local. Jak ale upozorňují francouzské sdělovací prostředky, většina lidí se chce dostat dál do přístavu v Calais a přes Lamanšský průliv do Velké Británie, a francouzské úřady si s nimi de facto nevědí rady.

Reklama

Výběr článků

Načítám