Hlavní obsah

V Norsku se zřítil dřevěný most přes řeku. Dva řidiče se podařilo zachránit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tretten

U norského městečka Tretten se v pondělí ráno zřítil dřevěný most přes řeku Gudbrandsdalslågen. V tu chvíli se na něm nacházela dvě auta. Oba řidiče se podařilo zachránit, nikdo se nezranil.

BEZ KOMENTÁŘE: V Norsku se zřítil most do řeky, byla na něm vozidlaVideo: AP

 
Článek

Policie se o události dozvěděla v půl osmé ráno. Podle zveřejněných záběrů se rozlámala konstrukce mostu a vozovka se na několika místech propadla přímo do řeky.

Po mostě v tu chvíli projížděla dvě auta, obě se propadla spolu s vozovkou. Jedno z aut zůstalo stát na vozovce uvízlé přímo v místě propadu.

Foto: AP

Po mostě jela ve chvíli kolapsu dvě auta, oba řidiče se podařilo zachránit.

V každém autě seděl pouze řidič, oba se podařilo zachránit a žádný neutrpěl vážnější újmu na zdraví, uvedla policie v prohlášení. „Nemáme žádné indicie o tom, že by se nehoda dotkla více lidí,” doplnili policisté.

Foto: AP

V Norsku se zřítil most do řeky, byla na něm vozidla

„Je to naprostá katastrofa, zcela nereálná,” řekl místním médiím starosta Jon Halvor Midtmageli. „Byl to téměř nový most,” dodal s tím, že stavba je zcela zničená.

Téměř 150 metrů dlouhý most spojuje západní břeh řeky Gudbrandsdalslågen s vesnicí Tretten. Zprovozněn byl před deseti lety. Příčina zřícení není zatím jasná. Norská automobilová federace uvedla, že most prošel v roce 2021 kontrolou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám