Hlavní obsah

V Německu řádí orkán Daniel, do Česka se vrátí zima o víkendu

Bouře Daniel začala řádit na severu Německa. Krátce předtím se převalila přes Švédsko a Dánsko, které zasypala novými masami sněhu, píše server týdeníku Focus. Bouři provází silný vítr, který na pobřeží dosahuje v nárazech rychlosti 120 km/h, nad Severním mořem dokonce 140 km/h.

Foto: Windy

Radarová data

Článek

Současně s větrem bude i vydatně sněžit, během noci na čtvrtek by mohlo podle německých meteorologů napadnout až 10 centimetrů sněhu. Sněžení se bude během odpoledne a noci na pátek přesouvat směrem na jih - do Alp.

Bouře Daniel se vyřádí v Německu, do Česka se zimní charakter počasí vrátí až o víkendu, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

V ČR zima od víkendu

Bouře Daniel počasí v Česku sice neovlivní, ale sněžení a nízké teploty se vrátí s víkendem. „Počasí bude ovlivňovat jedna nízká fronta za druhou,“ řekla Honsová.

V sobotu už ranní teploty klesnou až na minus pět stupňů Celsia, při zmenšené oblačnosti na minus devět stupňů, a denní se budou pohybovat mezi 0 až 4 stupni Celsia.

Sněžit by na většině území mělo od neděle, na některých místech bude padat déšť se sněhem a současně se výrazně ochladí. Ranní teploty 0 až -4 °C, ojediněle až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až 1 °C. Stejný charakter počasí budou mít i následující dny.

Reklama

Výběr článků

Načítám