Hlavní obsah

V Německu doprovázelo demonstrace proti koronavirovým restrikcím násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce lidí nesouhlasících s opatřeními proti koronaviru vyšly v sobotu do ulic německých měst. Jak upozornila agentura DPA, protesty se někde neobešly bez střetů s policií. Terčem útoků se však stali i pracovníci médií.

Foto: Christian Mang, Reuters

Zásah berlínské policie proti demonstrantům

Článek

V Drážďanech bylo při protestech zraněno 12 policistů, ve Stuttgartu protestující napadli pracovníky médií, informovala v neděli agentura DPA.

Německý svaz novinářů (DJV) násilnosti odsoudil. „To, že si lidé vybíjejí frustraci z koronavirové krize násilnými útoky na novináře a policisty, je neomluvitelné,” uvedl v sobotu večer předseda DJV Frank Überall.

V Drážďanech se kritici koronavirových opatření shromáždili přesto, že úřady demonstraci zakázaly. Podle policie se jen u kongresového centra sešlo přes 1000 lidí. Mnozí z nich neměli nasazené roušky a nedodržovali odstupy.

Foto: Christian Mang, Reuters

Demonstrace proti restrikcím přijatým v souvislosti s koronavirem v Berlíně.

Ve Stuttgartu se na protest proti uzavírání škol a podniků a dalším karanténním opatřením shromáždily stovky demonstrantů. Po členech týmu televize SWR hodil jeden z demonstrantů blíže neurčený předmět.

Terčem slovních útoků se stali i novináři, kteří si postavili stany před místním parlamentem a připravovali se na pokrývání zemských voleb. Ty se v neděli konají v Bádensku-Württembersku, jehož je Stuttgart metropolí, a také ve spolkové zemi Porýní-Falc. Demonstranti reportéry označovali mimo jiné za lháře.

U Stuttgartu se bojuje o Berlín

Evropa

Demonstraci v Mnichově policie rozehnala, protože nebyly splněny předem stanovené podmínky a byl překročen povolený počet účastníků.

V Düsseldorfu se k protestu sešlo kolem 2000 lidí, v Berlíně policie napočítala až 1000 demonstrantů a stovky dalších byly k vidění v Kielu, Hannoveru, Erfurtu, Chotěbuzi (Cottbus) či Postupimi.

Foto: Christian Mang, Reuters

Demonstrace proti restrikcím přijatým v souvislosti s koronavirem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám