Hlavní obsah

V Nantes vyvraždili rodinu, otec zmizel

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nantes

Scény jako z hororu zažívá západofrancouzské město Nantes. Tamní policie minulý týden objevila na zahradě jednoho domu pět mrtvých členů šestičlenné rodiny pohřešované od začátku dubna. Všichni byli zastřeleni z bezprostřední blízkosti, každý dvěma ranami, pravděpodobně ve spánku. Městský prokurátor upřesnil, že pod terasou ležela useknutá lidská noha

Foto: Novinky

Článek

Na záhadné zmizení rodiny upozornili policii sousedé. Přeplněná schránka je neudivovala. „Když ale přicházeli kamarádi jejich dětí a chtěli vědět, co se děje, zarazilo mne to,“ řekl v televizi asi padesátiletý svědek. Při domovní prohlídce policisté našli vyklizené skříně a stažené ložní prádlo, ale žádné stopy po násilném incidentu. Sousedé rodinu popsali jako zcela klidnou a nenápadnou.

Otec zmizel

Mrtvá těla patřila matce a jejím čtyřem dětem ve věku od 13 do 20 let. Otec rodiny se pohřešuje. Vyšetřovatelé ho podezřívají, že za masakrem stojí právě on. Policie po něm vyhlásila mezinárodní pátrání, zatím ale jako po svědkovi.

Známí upozornili, že muž jim v poslední době něco zvláštního naznačoval: vyjadřoval se prý, že je americký tajný agent a že v rámci programu na ochranu svědků musí zmizet.

Podle jiných svědectví měl odjet za prací do Austrálie. Tak prý písemně odůvodnil řediteli školy nepřítomnost dvou dětí, přičemž do obálky vložil šek za školní poplatky do konce roku.

Policii se mezitím přihlásila jeho milenka, která tvrdí, že muži půjčila 50 tisíc eur. Nedávno prý od něj dostala vzkaz: „Bylo to mezi námi hezké, ale teď poznáš, co je to utrpení.“

O jeho pravděpodobném pachatelství svědčí i další indicie. Před několika týdny koupil vaky na mrtvoly, lopaty a vápno, cvičil se ve střelbě a z počítače vymontoval pevný disk. Kriminalisté nevylučují, že si mezitím opatřil novou identitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám