Hlavní obsah

V Madridu odhalili šest ilegálních klinik vedených Číňany

Madrid

Šest ilegálních čínských klinik, které prováděly zejména potraty ve špatných hygienických podmínkách, odhalily španělské úřady v hlavním městě Madridu. Podle agentury AFP o tom v pátek informovala policie.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Madridu. Ilustrační foto

Článek

V souvislosti s tímto případem policisté zatkli osm osob čínské národnosti a další dvě, rovněž Číňané, jsou vyšetřovány na svobodě. Všichni jsou podezřelí z nezákonného vykonávání lékařské praxe a z ohrožování veřejného zdraví.

Podle prohlášení, které vydala policie, vyšetřovatelé při zásahu rovněž zabavili kolem tří stovek různých lékařských nástrojů a také 148 tisíc tablet.

AFP poznamenala, že ilegální kliniky, vedené občany čínské národnosti, byly zřízeny v soukromých bytech ve čtvrti Usera. V této jižní části španělské metropole žije početná čínská národnostní menšina.

Ilegální "zdravotnická zařízení" své služby podle policie nabízela v médiích určených pro čínskou komunitu a pro větší věrohodnost přitom využívala anagramy a jména španělských nemocnic. "Nabízely poradenství v oblasti gynekologie, pediatrie a zubního lékařství, ale také speciální služby jako chirurgické zásahy a potraty prováděné doma," uvádí se v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám