Hlavní obsah

V Maďarsku zadrželi šest lidí podezřelých z přípravy teroristických útoků

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Členové maďarské protiteroristické jednotky TEK zadrželi o víkendu šest lidí, kteří jsou podezřelí z přípravy teroristických útoků. Agentura MTI v úterý uvedla, že zadržení měli u sebe samopaly a výbušniny.

Foto: MTI

Zásah protiteroristické jendotky TEK. Ilustrační foto

Článek

Některá maďarská média uvedla, že členové TEK použili při akci několik obrněných transportérů. Podle agentury MTI zadržení souvisí se zpřísněním ochrany nejvyšších maďarských ústavních činitelů po teroristických útocích v Paříži.

Server origo.hu uvedl, že akce proběhla v neděli večer v Budapešti. Svědkové serveru potvrdili, že viděli na ulici Szentendrei ve třetím budapešťském obvodu kolonu transportérů TEK.

Ředitel TEK János Hajdú pro maďarskou televizi M1 uvedl, že se jednalo o dva zásahy. „Při jednom byli zadrženi dva a při druhém čtyři lidé. V prvním případě byli v pátek zadrženi dva lidé, kteří měli u sebe samopaly, náboje, zásobníky a tlumiče. Ve druhém případě byli v sobotu zadrženi čtyři lidé, v jejichž automobilu byly nalezeny výbušniny,“ uvedl Hajdú.

Při následné domovní prohlídce příslušníci TEK objevili laboratoř na výrobu výbušnin. Ředitel TEK nevyloučil, ani nevyvrátil souvislost mezi oběma skupinami. „Je to předmětem vyšetřování,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám