Hlavní obsah

V kamiónu měl 17 miliónů falešných eur a tvrdil, že veze kancelářské potřeby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie objevila při zátahu nedaleko Neapole obrovské množství falešných eurobankovek v celkové hodnotě přes 17 miliónů eur (asi 470 miliónů Kč). Informovala o tom ve středu agentura ANSA. Krabice s padělanými padesátieurovými bankovkami vezlo nákladní auto, jehož řidič tvrdil, že jde o kancelářské potřeby. Policie ho zatkla.

Foto: Reuters

Kamión byl plný falešných padesátieurových bankovek. Ilustrační foto

Článek

Podle prvních informací byly peníze padělány velmi kvalitně a pravděpodobně by brzy byly dány do oběhu. Policisté se nyní snaží zjistit, kam zásilka s falešnými penězi mířila.

Agentura APA připomněla, že falešné eurobankovky v Itálii v minulosti pocházely zejména z padělatelských dílen na Balkáně. Nyní se ale produkce postupně přesouvá na italské území, kde vzniká až pětina padělků. Podle expertů patří dílny v okolí města Giugliano u Neapole k technicky nejpokročilejším v celé Evropě a jejich provozovatelé poměrně zdařile napodobují i bezpečnostní prvky bankovek.

Falešné peníze často končí u zločineckých organizací, zejména v síti mafie. V Neapoli působí mafie Camorra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám