Hlavní obsah

V kabince toalety se před střelcem v Kodani ukrylo 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň

Toalety v obchodním centru se staly útočištěm 11 mladých lidí, kteří se tam schovávali před dvaadvacetiletým střelcem. Ten v neděli večer v nákupním centru v Kodani začal střílet do lidí. Tři zabil na místě, další jsou zranění, z nichž čtyři se nacházejí v kritickém stavu, píše server týdeníku Focus.

Útok v obchodním centru v KodaniVideo: AP

 
Článek

„Najednou jsme slyšeli výstřely. Myslím, že jsem slyšela deset výstřelů. Proběhli jsme  obchodním centrem a skončili na toaletě, kde jsme se mačkali v malinkaté kabince.  Bylo nás tam jedenáct. Bylo příšerné horko, čekali jsme a opravdu se báli. Byl to hrozný zážitek,“ popisuje Isabella.

„Nejprve jsem si myslela, že je to zloděj. Když jsem uslyšela střelbu, skočila jsem rychle za pult v obchodě,“ popsala Rikke Levandovskám a pokračovala: „Střílel do lidí, ne do stropu ani do podlahy.“

Policie střelce z kodaňského obchodu znala. Mezi oběťmi jsou i dva 17letí

Evropa

V nákupním centru bylo velké množství mladých lidí, protože v nedaleké sportovní hale se měl od osmi večer konat koncert britského zpěváka Harryho Stylese. „Tohle je čistý teror. Je to hrozné. Říkáte si, jak může jeden člověk něco takového udělat druhému,“ říká Hans Christian Stoltz, který chtěl na koncert doprovodit své dvě dcery.

Hned po střelbě byl na místě zatčen 22letý Dán, který byl policii „v podstatě znám“, řekl šéf kodaňské policie Søren Thomassen. Pravděpodobný střelec se podle něj v minulosti léčil na psychiatrii. Podle Thomassenova vyjádření našla policie u střelce v době útoku nůž a pušku, přičemž „přístup“ měl také k pistoli. K držení zbraní neměl povolení, napsala agentura DPA.

Po výslechu byl na 24 dní poslán do vazby, byl obviněn z vraždy.

Střelba v kodaňském obchodním centru si vyžádala tři mrtvé, zadržen byl 22letý Dán

Evropa

Na sociálních sítích se spekuluje o rasistickém pozadí, ale momentálně tomu nic nenasvědčuje a důvody jeho střelby nejsou jasné, oběti prý vybíral náhodně. Byl umístěn do psychiatrické léčebny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám