Hlavní obsah

V Itálii zatkli čtyři mladíky podezřelé ze znásilnění nezletilých Britek

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Na jihu Itálie zadrželi čtyři mladé muže ve věku od 19 do 23 let v souvislosti se znásilněním dvou nezletilých britských dívek, uvedla stanice BBC s odvoláním na italskou policii. Čtveřice skončila ve vazbě, podle kriminalistů byl čin mimořádné brutální.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie uvedla, že ji dívky zavolaly v úterý 8. září v 3:30 ráno. Uvedly, že po půlnoci byly napadeny v osmitisícovém městě Marconia di Pisticci během večírku ve vile. Dívky skončily v nemocnici. Policisté uvedli, že útok byl „extrémně brutální a krutý“.

Na večírek na zahradě vily dívky doprovodila straší sestra jedné z nich, když slyšela, že jde o otevřenou narozeninovou party, kam může každý. Tam k dvěma nezletilým přistoupili dva neznámí muži. Pak se k nim přidala další dvojice a všichni „využili příležitosti“, že dívky byly opilé.

Zadržení muži jsou z města, kde došlo k útoku. Policie je obvinila ze znásilnění a těžkého ublížení na zdraví a soud je poslal do vazby. Podle prokurátora Angela Onoratiho je důvodem k vazbě „brutalita, závažnost a divokost úchylného násilí, které by se mohlo zopakovat na jiných ženách“.

Italská police podle listů The Guardian a Daily Mail pátrá po dalších účastnících večírku. Jde o čtyři až osm lidí, někteří z nich se do znásilňování zapojili. Účastníky večírku zachytila bezpečnostní kamera.

Podle místního tisku byly dívky před znásilněním v přímořském městečku, kde byly na prázdninách, fackovány a bity.

Reklama

Výběr článků

Načítám