Hlavní obsah

V Dunaji našli tělo nezvěstného ekonoma ministerstva financí

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Záchranáři našli ve středu u obce Dobrohošť v okresu Dunajská Streda tělo pětatřicetiletého ekonoma Martina Filka, který působil na slovenském ministerstvu financí. Muž byl pohřešován od Velikonočního pondělí, kdy se s ním a s jeho přítelem převrátila kánoe během plavby po Dunaji pod bratislavským Přístavním mostem.

Foto: TV Markíza

Policie našla tělo slovenského šéfekonoma na břehu až po dvou týdnech.

Článek

„Tělo jsme našli náhodou při společném cvičení s hasiči a policisty,“ řekl televizi Joj velitel centrální záchranné služby z Gabčíkova Ján Culka.

Ostatky ekonoma záchranáři našli v řece asi 20 kilometrů od místa nehody. Když se kánoe převrátila, Filko zmizel pod hladinou, ale jeho přítel dokázal vyplavat na břeh. Do pátrání byli zapojeni hasiči, záchranáři a potápěči, kteří při akci použili sonar i termokamery. [celá zpráva]

Filko v minulosti působil jako poradce někdejšího ministra financí Jána Počiatka i premiérky Ivety Radičové. Nynější ministr financí Peter Kažimír označil na Twitteru mladého ekonoma za svého nejbližšího kolegu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám