Hlavní obsah

V Chorvatsku identifikovali všech osm obětí havárie autobusu

– Split

Chorvatští lékaři a vyšetřovatelé už identifikovali všech osm lidí, kteří zahynuli při sobotní nehodě českého autobusu na dálnici A1 ve střední části Chorvatska. Uvedl to ve středu konzul ve Splitu Pavel Bednář. Nyní bude moci začít převoz jejich ostatků do České republiky.

Foto: Cropix

Zničený autobus zůstal po nehodě ležet převrácený na vozovce

Článek

Mezi oběťmi nehody jsou dva muži ve věku 57 a 63 let, pět žen ve věku od 62 do 67 let a jedna šestiletá dívka.

O převoz jejich ostatků se postarají asistenční služby pojišťovny, které si pro to najmou pohřební službu.

Bednář také řekl, že v nemocnici v Gospiči, kde se lékaři starali o většinu zraněných z havarovaného autobusu, dál zůstávají dvě české turistiky a dcera jedné z nich. Zatím nebude žádná propuštěna.

Foto: ČTK

Podle lékaře z jednotky intenzivní péče univerzitní nemocnice v Záhřebu se stav dívky, která utrpěla mnohočetná zranění, mírně zlepšuje. V úterý se ji pokoušeli odpojit od dýchacího přístroje, museli ji k němu ale znovu připojit. Ve středu se o odpojení chtějí pokusit znovu. Dívka byla na tuto kliniku převezena v sobotu se svou sestrou. Jsou s nimi rodiče, kteří autobusem necestovali.

Tři turisté zůstali u moře 

Autobusem, který mířil do letoviska Baška Voda na Makarské riviéře, cestovalo celkem 51 lidí. Tři z nich, kteří z nehody vyvázli bez větší úhony, se rozhodli v dovolené pokračovat. Pobytu u moře si užívají dva chlapci se svou tetou.

"Přátelé nás přesvědčili, ať zůstaneme u moře," citoval tuto ženu portál slobodnadalmacija.hr. "Kluci tu mají kamarády, od kterých dostali věci na sebe a výbavu k moři, o kterou přišli při nehodě," dodala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nehoda českého autobusu v ChorvatskuVideo: Reuters

Za trojicí českých turistů přišel majitel kempu a nabídl jim, ať jdou do hotelu, který je součástí komplexu i s plnou penzí. "Je nám tu dobře v dřevěných domečcích pod borovicemi a navíc s našimi přáteli," vysvětlila žena, proč nabídku odmítla. Také další místní podnikatelé jí prý nabízeli ubytování, jídlo nebo výlety.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám