Hlavní obsah

Pět mrtvých, pět zraněných. Opilý řidič v Bratislavě smetl lidi na zastávce autobusu

Aktualizováno

Pět mrtvých a pět zraněných si v neděli večer vyžádala tragická dopravní nehoda v Bratislavě. Automobil tam vjel do zastávky městské hromadné dopravy. Podle policejního prezidenta Štefana Hamrana měl řidič naměřeno 1,6 promile alkoholu v krvi. Jeden zraněný je v kritickém stavu.

Foto: Hasičský a záchranný sbor Slovenské republiky

Tragická dopravní nehoda v Bratislavě.

Článek

K tragické nehodě došlo po 22:15 na autobusové zastávce Zochova ve Staroměstské ulici v centru Bratislavy. Záchranáři nejprve uvedli, že oběti jsou čtyři a zraněno je šest lidí. V pondělí odpoledne však podle policie podlehla zraněním 21letá dívka.

„Tři lidé podlehli těžkým zraněním na místě, čtvrtého se snažili záchranáři oživovat, ale neúspěšně. Lékař musel i v tomto případě konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová v neděli večer.

„V době události se na zastávce nacházelo více osob. Po příjezdu na místo museli hasiči vyprošťovat osoby z vozidla i zpod vozidla,“ uvedli na Facebooku slovenští hasiči.

Zastávku využívají autobusové spoje, které spojují centrum slovenské metropole například s největším sídlištěm Petržalka.

Foto: Hasičský a záchranný sbor Slovenské republiky

Tragická dopravní nehoda v Bratislavě.

Starostka městské části Staré Mesto Zuzana Aufrichtová v neděli večer na Facebooku původně uvedla, že obětí nehody je pět a deset lidí bylo těžce zraněno. Řidič byl podle ní pod vlivem alkoholu.

„Na zastávce byli převážně mladí lidé čekající na (autobus) 39, který je měl odvézt na internáty,“ napsala Aufrichtová.

„Vystoupil jsem z autobusu, velmi pomalu jsem šel k tabuli odjezdů, když mi za zády profrčelo auto a odhodilo lidi kolem. Pomáhali jsme, jak jsme uměli. Dál to popisovat nebudu z úcty k lidem,“ napsal na sociální síti svědek nehody.

Další svědkové potvrdili, že automobil značky Škoda Superb zastavil až desítky metrů za prostorem zastávky, jako kdyby řidič vůbec nebrzdil.

„Řidič několikanásobně překročil povolenou rychlost a po nehodě se choval agresivně k policistům a záchranářům,“ uvedl policejní prezident Hamran.

Reklama

Výběr článků

Načítám