Hlavní obsah

V Berlíně v neděli zemřel demonstrant, zkolaboval při policejní kontrole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Během nedělních demonstrací proti karanténním opatřením zemřel v Berlíně jeden z protestujících. Berlínská policie v pondělí oznámila, že muž zkolaboval při policejní kontrole, v nemocnici následně zemřel. Nedělní protesty, které se konaly navzdory zákazu na několika místech v německé metropoli, přerostly v násilnosti, policie zadržela asi 600 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na demonstraci proti koronavirovým opatřením byly v Berlíně zadrženy stovky lidíVideo: Reuters

 
Článek

Muž, kterému bylo 49 let a který patřil k odpůrcům opatření proti nemoci covid-19, si při kontrole policii stěžoval na brnění v hrudi a paži, krátce poté zkolaboval.

Později po převozu do nemocnice zemřel. Policie uvedla, že příčinu úmrtí určí pitva. Nedělní demonstrace v Berlíně, které úřady nepovolily, ukončili policisté až v noci na pondělí.

V Berlíně protestovaly tisíce odpůrců koronavirových opatření, 600 zadržených

Evropa

Další protesty s ohlášenou účastí až 10 000 lidí svolali odpůrci karanténních nařízení na dnešek, úřady ale akce rovněž zakázaly. Protestující si také odpoledne u Braniborské brány chtějí připomenout památku demonstranta, který v neděli zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám