Hlavní obsah

Muž útočil nožem na lidi na pařížském nádraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na pařížském nádraží Gare de Lyon pobodal útočník ráno tři lidi, jeden z nich je zraněn vážně. Podezřelého muže policisté zadrželi. Podle policie první výsledky vyšetřování nenasvědčují, že by šlo o teroristický útok. Podezřelý zřejmě trpí psychickými problémy.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Policisté na pařížském nádraží po útoku nožem

Článek

Podle předběžné zprávy policejní prefektury se útok odehrál kolem osmé hodiny ranní. Vyžádal si jednoho vážně zraněného, který ovšem není ohrožen na životě. Utrpěl poranění v oblasti břicha a už je po operaci. Další dva lidé utrpěli zranění lehká.

Útočník při činu nic nevykřikoval, policii se pak prokázal italskými doklady. Podle policie je původem z Mali. Podezřelý po zadržení prohlásil, že trpí psychickými problémy. Policejní prefekt Laurent Nuňez uvedl, že muž u sebe měl léky.

Útočníka nejprve přemohli kolemjdoucí. Následně na místo dorazila drážní a posléze kriminální policie.

Provoz na nádraží byl dopoledne omezen, protože vyšetřovatelé pracovali v halách 1 a 3, uvedla francouzská drážní společnost SNCF.

Chci zemřít, život skončil. Alain Delon má sebevražedné myšlenky, tvrdí lékaři

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám