Hlavní obsah

Útočník zabil v Düsseldorfu dvě advokátky, několik lidí zranil

Ozbrojený muž v pátek zabil dvě ženy ve dvou různých advokátních kancelářích v německém Düsseldorfu a okolí. Několik lidí zranil. Policie osmačtyřicetiletého pachatele dopadla po několikahodinovém pátrání v Gochu poblíž hranic s Nizozemskem, informovala agentura DPA. Muž se po zadržení k činům přiznal.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Policisté u advokátní kanceláře v Düsseldorfu, kde útočník zabil ženu.

Článek

Muž byl údajně zapleten do právní pře, které se účastnily obě advokátní kanceláře sídlící v Düsseldorfu a zhruba deset kilometrů vzdáleném Erkrathu.

V první kanceláři útočník udeřil krátce před polednem a ubodal jednu advokátku. Jednoho muže velmi vážně zranil, další osobu lehce. Pachatel pak z místa činu uprchl a odjel do nedalekého Erkrathu, kde zabíjel znovu. Stejně jako v prvním případě připravil o život jednu advokátku a dalšího muže zranil tak, že ho ohrozil na životě.

Před odpoledním zadržením pachatel ještě lehce zranil dvě ženy v Gochu, když napadl obsluhu pizzerie. Muž měl u sebe podle vyšetřovatelů několik nožů a dvě střelné zbraně včetně nejméně jedné plynové pistole.

Německé úřady v souladu se zákony uvedly jen část jména pachatele. Yanquing T. se narodil v čínské Šanghaji a žil v Düsseldorfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám