Hlavní obsah

Útočník s nůžkami napadl v Miláně vojáka, křičel Alláhu akbar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán
Aktualizováno

Před hlavním nádražím v Miláně bodl v úterý ráno nůžkami do krku 23letý mladý muž původem z Jemenu italského vojáka. Útočníka zadrželi další vojáci a byl předán policii, napsal server deníku Corriere dela Sera. Útočník měl při zadržení křičet Alláhu akbar (Bůh je veliký). Pobodaný desátník není v ohrožení života.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal krátce po 10:45 na Piazza Duca d'Aosta nedaleko nádraží. Pachatel vojáka překvapil zezadu a dvakrát ho bodl, jednou do krku, podruhé do ramene.

Pachatel následně z místa činu začal prchat, ale záhy ho zadrželi vojáci. „Subjekt byl okamžitě znehybněn vojáky díky technikám získaným během vojenského výcviku,“ uvedla armáda. Ve chvíli, kdy byl zajištěn a odzbrojen, zakřičel Alláhu akbar.

List Milano Today s odvoláním na svědky napsal, že útočník se v okolí nádraží pohyboval často.

Čtyřiatřicetiletý voják byl nejprve ošetřen na místě, poté převezen do nedaleké nemocnice k urgentnímu ošetření, jeho zranění ale nebyla vážná. Případ vyšetřuje protiteroristické oddělení, dodal list Corriere dela Sera.

Reklama

Výběr článků

Načítám