Hlavní obsah

Uřízl hlavu Britce, soud ho poslal na dvacet let do léčebny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Dvacet let má na psychiatrické klinice strávit psychicky narušený bulharský bezdomovec, který před dvěma lety v obchodě na Kanárských ostrovech přepadl namátkou vybranou ženu a uřízl jí hlavu. Rozhodl o tom dnes soud na ostrově Tenerife. Devětadvacetiletému muži zároveň nařídil zaplatit odškodné dcerám oběti.

Foto: Profimedia.cz

Dejan Valentinov u soudu na Tenerife

Článek

Případ se stal v květnu 2011 v obchodním středisku v Los Cristianos na ostrově Tenerife. Bulharský bezdomovec Dejan Valentinov tehdy nožem několikrát zaútočil na šedesátiletou Britku a s hlavou oběti pak vyběhl na ulici. Policie ho vzápětí zadržela.

Soud jej minulý týden shledal vinným z vraždy. [celá zpráva] Zároveň ale uvedl, že Bulhar trpí akutní paranoidní schizofrenií a není zodpovědný za své chování.

Valentinov během procesu tvrdil, že bral crack a LSD a že ho ovládaly hlasy, které mu nařizovaly spáchat tuto vraždu. Soud mu podle agentury AP nařídil zaplatit odškodné 100.000 eur (2,6 milionu korun) dcerám oběti. Z dostupných zpráv však není jasné, jestli jde o celkovou částku, nebo částku pro každou pozůstalou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám