Hlavní obsah

Unesl a zavraždil osmiletou dívku. U soudu dostal bývalý francouzský voják doživotí

Paříž

Bývalý vojenský psovod Nordahl Lelandais, který unesl a zavraždil osmiletou dívku, dostal v pátek u francouzského soudu doživotní trest. Malou Maëlys de Araujovou unesl v srpnu 2017 ze svatebního večírku. Odsouzený muž se k činům přiznal, rodině dívky se omluvil a uvedl, že činů lituje, informovala stanice BFM TV.

Foto: Profimedia.cz

Kresba ze soudního procesu v Grenoblu

Článek

Proces s Lelandaisem trval tři týdny a francouzská média i veřejnost jej ostře sledovaly. Soud stanovil, že muž smí požádat o propuštění z vězení nejdříve po 22 letech. Kromě únosu a vraždy ho soud shledal vinným také ze sexuálního napadení čtyřleté a šestileté dívky během téhož léta, během kterého zmizela Maëlys.

Sexuální násilník, který dostal 30 let a u soudu ve Francii se otrávil, se zotavuje

Evropa

Porota o verdiktu před jeho vynesením jednala šest hodin. Rozsudek odpovídá návrhu obžaloby, která Lelandaise považuje za „absolutní společenské ohrožení“. Rozhodnutí v soudní síni vyslechlo také zhruba 60 příbuzných a blízkých oběti.

Ve Francii celé roky záhadně mizeli lidé, nové stopy vedou k jednomu člověku

Evropa

K přiznání se odhodlával měsíce

Policie během vyšetřování velmi brzy z únosu a případné smrti malé dívky podezírala Lelandaise. V září 2017 na něho uvalila vazbu. Trvalo ale dlouhé měsíce, než se pachatel odhodlal k činu přiznat a kriminalisty dovést k místu, kde dívku zakopal.

Lelandais měl potíže ve vztazích kvůli své násilnické povaze. Už loni v květnu byl odsouzen ke 20 letům vězení za vraždu jiného vojáka spáchanou v dubnu 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám